Menu

KDO SMO?

CoraViento je skupina šestih flamenko plesalk in treh glasbenikov, ki je nastala leta 2011 v Ljubljani. Prvič so se srečali prav med učenjem flamenka, ki je sčasoma postal njihov način življenja. Mlado entuziastično skupino je združila ideja o tem, da bi slovenskemu kulturnemu prostoru predali umetnost flamenka ter jo skozi fuzijo modernejših zvrsti plesa, glasbe in gledališča postavili ob bok drugim, bolj razširjenim gledališkim plesno-glasbenim zvrstem. Ustvarjalno delo skupine odlikuje po eni strani spoštovanje in ohranjanje tradicije, po drugi pa nenehno iskanje in vnašanje novih ter sodobnejših elementov, ki bogatijo njihov izraz.

Plesalci imajo bogato plesno ozadje, saj vsak prihaja iz svojega plesnega in izraznega sveta. Nekateri s svojimi koreninami temeljijo v klasičnem baletu, drugi v latinskoameriških in standardnih plesih ter sodobnem plesu in modernu. Že vrsto let se posvečajo predvsem flamenku, ki so se ga v Sloveniji učili v PKD Flamenko pri Ani Pandur Predin, mnogi pa so hodili na dodatna intenzivna izobraževanja v Španijo. Njihovi učitelji se uvrščajo med najslavnejša imena flamenka, kot so npr. Farruquito, María Juncal, Olga Pericet, Marco Flores, Belén Maya, Isabel Bayón, Matilde Coral, Leonor Leal, Pilar Ogalla, Rafaela Carrasco, Maria del Mar Moreno, Manuel Reyes, Alfonso Losa, Ángel Atienza, Adela Campallo, Ana Maria López ter mnogi drugi.

Skupino so sprva sestavljali samo plesalci, potem pa so se jim konec leta 2013 pridružili tudi glasbeniki, in sicer kitarist, tolkalec in harmonikaš, ki so na povabilo plesalcev začeli podrobno raziskovati flamenko. Ena drznejših potez, s katero so razširili svoj program, je ravno harmonika, ki je v svetu flamenka, ne le v Sloveniji, ampak tudi v Španiji, nekaj povsem novega in neobičajnega. Skupino CoraViento navdihuje srečanje tradicionalnega z modernim, zato oblikujejo umetnost flamenka, ki ni le posnemanje tuje nacionalne tradicije, temveč njim lasten izraz sveta, v katerem živimo. Čas in prostor ustvarjanja sta tako vprašanje in odgovor, alfa in omega. Gib pridobi nov pomen v stiku s plesno zvrstjo moderna, zvok pa novo preobleko z glasbili, ki za flamenko niso tipična.

BOOKING NASTOPOV na info@coraviento.com in 041 983 260. Veselimo se sodelovanja!

Od leta 2013 plesalci CoraVienta vodijo tudi Plesno kulturno društvo CoraViento, ki je namenjeno poučevanju flamenka v gibu in glasbi. Društvo deluje na naslovu Brnčičeva 13, 1231 Ljubljana – Črnuče. Več o tečajih si lahko preberete tukaj >>> 

GLAVNI POKROVITELJ

Ovum d.o.o.