Menu

PLESNI TEČAJI FLAMENKA

Urnike za prihajajočo sezono 2018/2019 lahko pričakujete v mesecu avgustu!

 

URNIK 2017/2018

PON
17:30 – 19:00 – Flamenko I (Simona Šturm)
19:00 – 20:30 – Flamenko II (Mihaela Wabra Kucler)

TOR
18:30 – 20:00 – Flamenko III (Urška Centa)

SRE
8:30 – 10:00 – Flamenko open (Manca Dolenc)
18:45 – 20:15 – Flamenko II (Mihaela Wabra Kucler)

ČET
17:30 – 19:00 – Flamenko I (Manca Dolenc)
19:00 – 20:30 – Flamenko III (Urška Centa)

 

OPIS TEČAJEV

FLAMENKO I

Tečaj je namenjen vsem, ki še nimate izkušenj s flamenkom ali pa ste se z njim srečali le za kratek čas. Spoznali boste osnovne flamenko ritme in stile plesa – ‘palos’, tehniko nog, izražanje čutnosti skozi gibe telesa, temperamentnost te umetnosti in dihali svet, ki nas zasvaja že vrsto let. Tečaj letos vodi plesalka Simona Šturm, poteka pa na Brnčičevi 13.

FLAMENKO II

Tečaj je namenjen plesalcem z vsaj dvoletnim predznanjem flamenka ter poznavanjem tako 4-dobnih, kot tudi 12-dobnih palosov. 
Ure bodo sestavljene iz ogrevanja, vaj za gibanje rok – ‘braceo’, vaj za pravilno tehniko nog – ‘zapateado’ ali ‘taconeo’ in vaj za ravnotežje ter občutek v prostoru. Učili se bomo različnih obratov in kombinacij ter koreografije. 
Tečaj letos vodi plesalka Mihaela Wabra Kucler, poteka pa na Brnčičevi 13.

FLAMENKO III

Tečaj je namenjen plesalcem, ki imajo za sabo že nekaj let učenja plesa flamenka ter dobro poznajo njegovo raznovrstno ritmiko. Z vajami in kombinacijami bomo vzdrževali in pilili plesno tehniko stopal in nog, stabilnost, nadzor nad torzojem in ramenskim obročem ter močno delali na ekspresivnosti rok, dlani in glave. Tečaji bodo usmerjeni v plesno ustvarjalnost, saj bomo raziskovali temelje plesa in nastanka koreografije. Posvetili se bomo tudi poznavanju glasbe in kar najbolje sodelovali z glasbeniki. Tečaj letos vodi plesalka Urška Centa, poteka pa na Brnčičevi 13.

FLAMENKO OPEN

Tečaj je namenjen vsem, ki bi se radi s plesom prebudili v nov dan. Primeren je tako za začetnike kot tiste, ki ste se s flamenkom že spoznali in si želite nadgraditi vaše plesno znanje. Poudarek tečaja je na gibalno-izraznih in ritmičnih prvinah flamenka, ki jih spoznavamo skozi različne glasbeno-plesne stile (palose). Jutranje plesne radosti letos vodi plesalka Manca Dolencpoteka pa na Brnčičevi 13.

FLAMENKO ZA OTROKE od 8 do 11 let

V našem društvu že tretje leto zapovrstjo poteka tečaj flamenka za otroke, ki je tokrat namenjen otrokom med 8. in 11. letom starosti. Ti bodo z nami skozi različne vaje in preprosto koreografijo spoznavali osnovne ritme flamenka in razvijali zahtevnejšo koordinacijo telesa, ki je značilna za ples flamenka. Ker flamenko poudarja izražanje osebne identitete in čustev posameznika, se ob združitvi plesnih gibov in melodije nog v plesu pišejo čudovite zgodbe osebnega izraza. Na ta način postajajo otroci domači s svojimi čustvi, jih ozaveščajo in izražajo. Poleg razvijanja občutka za prostor in ritem ter izboljševanja motoričnih sposobnosti, se bodo otroci učili tudi sodelovanja s skupino, pridobivali samozavest ter se prepuščali veselju in plesni izraznosti. Tečaj vodi plesalka Simona Šturm.

 

CENIK – SEZONA 2017/2018

Flamenko za otroke 1 x tedensko (60 min/tečaj)………………..…… 35,00 €
Tečaj flamenka 1 x tedensko (1,5h/tečaj)……………………………… 40,00 €
Tečaj flamenka 2 x tedensko (1,5h/tečaj)……………………………… 65,00 €
Tečaj flamenka 3 x tedensko (1,5h/tečaj)……………………………… 90,00 €

Cenik velja za najmanj 4 redne tečajnike.

Posamezen obisk rednega mesečnega tečaja je 12 €. Zaželena je predhodna najava prihoda na spodaj navedeno telefonsko številko.

Individualni tečaj (1h) ……………………………………………………… 25,00 €
Individualni tečaj (1,5h) …………………………………………………… 30,00 €

Paket individualnih ur:
– Ob nakupu 5 ur se upošteva 5 % popust.
– Ob nakupu 10 ur se upošteva 10 % popust.

Ob začetku leta je nujno plačilo članarine v znesku 15 €. Članarino se plačuje enkrat na leto.

Prijave sprejemamo na info@coraviento.com. Za vpis potrebujemo vaše ime in priimek, kontaktno številko in izbrani tečaj ter stopnjo znanja.

 

TEČAJI FLAMENKO OPEN, FLAMENKO II IN FLAMENKO III POTEKAJO V PROSTORIH PLESNO KULTURNEGA DRUŠTVA CORAVIENTO NA BRNČIČEVI 13 (vhod 51, pritličje spodaj), FLAMENKO I PA POTEKA V ŠOLI IRSKIH PLESOV NA CELOVŠKI 175. 
 
Najem dvorane PKD CoraViento:
Člani, nekomercialni najem (60 min)……………………..……. 5,00 €
Nečlani, nekomercialni najem (60 min)……………………….10,00 €
Nečlani, komercialni najem (60 min)……………………..…….15,00€