Menu

PRETEKLI DOGODKI

Plesno-glasbena zasedba CoraViento ima od začetka svojega delovanja leta 2011 in vse do sedaj za seboj že trinajst odrskih uprizoritev lastnih predstav, več kot dvajset nastopov na kulturnih in zabavnih prireditvah, več kot trideset nastopov po slovenskih lokalih in klubih ter osem nastopov na festivalih doma in v tujini.

Najbolj smo ponosni na naši premieri predstav V zeleni senci lune, ki je ob podpori Mestne občine Kranj zaživela 26. novembra 2011 v Prešernovem gledališču Kranj in tako postala prva slovenska flamenko predstava, ter Trenutek, produkcijsko neodvisno plesno flamenko predstavo, ki je s svojo premiero 28. maja 2013 v Kinu Šiška požela naš največji in popolnoma nesluteni uspeh, saj so bili sedeži do zadnjega razprodani, odziv kritikov in občinstva pa izjemen. Z obema predstavama smo gostovali na mnogih odrih, kot so Scena Amadeo v Zagrebu, Kosovelov dom v Sežani, Lutkovno gledališče Ljubljana, ArtKamp v okviru mariborskega festivala Lent, oder istrskega festivala Histeria, Taverna v Kopru, oder metliškega festivala Pridi zvečer na grad, Gledališče Toneta Čufarja na Jesenicah, Kulturni dom Franca Bernika v Domžalah, oder 25. mednarodnega festivala Noči v Stari Ljubljani…

Za prav poseben dosežek si štejemo tudi celodnevno prireditev F.L.A.M.E.N.K.O., ki smo jo kot Plesno kulturno društvo CoraViento s pomočjo Mestne občine Koper organizirali 8. junija 2014 v koprski Taverni. Namen prireditve je bil združiti kar največ slovenskih flamenko ustvarjalcev in občinstvu pokazati kvaliteto in predanost naših glasbenikov ter plesalcev. Oder je zavzelo več kot štirideset otroških in odraslih plesalcev in plesalk flamenka ter več kot deset glasbenikov, ki svojo umetniško pot gradijo na temeljih glasbene zvrsti flamenka. Prireditev je požela navdušenje prisotnega občinstva, saj je veliko ponujala na umetniški, kot tudi na zabavni ter poučni ravni za vse generacije. Ideja za prireditev F.L.A.M.E.N.K.O. je nastala, ko smo 22. junija 2013 na Čevljarskem mostu v Ljubljani združili različne slovenske flamenko plesne skupine in hrvaško pevko flamenka Nino Ćorić ter ustvarili pristno flamenko ulično dogajanje, ki je pritegnilo veliko množico mimoidočih. Ponosni smo, da združujemo in gradimo kvaliteto!

Naši nastopi po slovenskih lokalih in klubih pa spadajo v umetniški koncept z naslovom ‘Tablao Flamenco’, s katerim se slovenskemu občinstvu predstavljamo že vse od pomladi 2012. Z njim smo največkrat nastopili v ljubljanskem lokalu Dvorni bar, nastope pa smo nizali tudi v etno klubu Zlati zob, baru Prulček, Domu kulture Kamnik, lokalu Nebotičnik, lokalu Stara mačka, kavarni Pločnik, Maxi družabnem plesu, restavraciji Panorama na Bledu…

V poletjih 2014 in 2015 smo nastopali tudi na največjem slovenskem glasbenem festivalu Pivo in cvetje v Laškem, kjer smo prvič nastopili z zasedbo Dirty Sanchez in legendarnim kitaristom Stevom Stevensom, drugič pa z odličnim flamenko-funk glasbenikom Juanitom Makandéjem in njegovo zasedbo.

Leta 2015 smo v sodelovanju z Mladim slovenskih baletom in Društvom baletnih umetnikov Slovenije na oder postavili Balet pod zvezdami: Carmen – balet s flamenkom v dveh dejanjih, ki je premiero doživel 24. junija 2015 ob 20:30 uri na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane v Lendavi, prvo ponovitev pa 25. junija 2015 ob 21:00 uri na Tartinijevem trgu v Piranu.

*****

Ponujamo tudi zabavni plesno-glasbeni program, ki ga je mogoče je najeti za prireditve, zabavne dogodke in promocije. Tako smo nastopili na prireditvi Zlata nit, izboru najboljših zaposlovalcev na Ljubljanskem gradu, otvoritvi razstave Štirje Mačkoni (Dali, Miro, Picasso, Tapies) v Galeriji Visconti Fine Arts v Ljubljani, vsakoletnem programu Tedna španske kulture Mestne knjižnice Ljubljana, Osrednje knjižnice Celje in Knjižnice Šentjur, programu JSKD Šentjur, itd. Že od leta 2012 nas za promocijske namene zvesto najemajo pri avtomobilski znamki Seat Slovenija in hiši Porsche Slovenija.

Občasno sodelujemo tudi na dobrodelnih prireditvah, kot so Lions Charter Night v Cankarjevem domu, 16. mediteranska Lions konferenca na otvoritvi razstave EDINA TEMÀ JE NEZNANJE v Cankarjevem domu, Dobrodelna prireditev za pomoč poplavljenemu Balkanu v Zlatem zobu, Dobrodelna prireditev Sahra za pomoč otroškim žrtvam vojne v Gazi ter na nekaterih dobrodelnih prireditvah Lions kluba Domžale.