Menu

DELAVNICA BULERIAS = BURLERIAS

Dragi plesalci in plesalke.

V društvu CoraViento pripravljamo še zadnjo delavnico pred junijskim ‘grand finalom’, zaključno produkcijo naših učencev. Tokrat bomo s plesalko Urško Centa plesali por bulerías!

 

Bulerías = Burlerí­as

URŠKA CENTA

SOBOTA, 26.,5., in NEDELJA, 27.5.

10:30 – 12:30

PKD CORAVIENTO, Brnčičeva ulica 13

Bulerías so ene najbolj pogostih plesno-glasbenih zvrsti flamenka in oblika andaluzijske ljudske zabave, s katero ponavadi tudi zaključujejo koncerte flamenka – ‘fin de fiesta’. Samo ime ‘bulerías’ izvira iz besede ‘burlar’ ali norčevati se, zato so kot ples in glasba prevzele norčav značaj, poln zabavnih kretenj in lahkotnosti. Plesalci in glasbeniki se v njih zapletajo v improvizirane igre z ritmom, ostali pa jih spremljajo s ploskanjem in vzkliki. 

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=b3NniG1V-Uo

Na delavnici se bomo učili osnovne glasbene teorije flamenka, ritma in ploskanja, prepoznavanja in izvajanja plesno-glasbenih struktur buleríj (letra, coletilla, llamada, remate, tapao itd.) ter plesa. Naučili se bomo primer ‘patade por bulerías’ ali krajšega ritmičnega plesnega sestavka, za konec pa bomo v duhu ‘fin de fiesta’ tudi improvizirali. Delavnica je primerna za vse stopnje znanja flamenka, kot tudi za plesalce drugih plesnih zvrsti, ki vas zanima poudarek na ritmizaciji gibanja. Potrebujete udobna oblačila, flamenko obutev pa ni obvezna. 

***

Cenik: 

45eur……………..2 dneva

25eur…………………1 dan

Člani PDK CoraViento lahko pri prijavi do 21.5. unovčijo 10% popust.

 

Prijave in informacije:

info@coraviento.com

031 722 060

***

 

Pridružite se nam!

Leave a Reply