Menu

PREMIERA PREDSTAVE DEBLAS / BOGINJE

 

Tri ženske, trije izrazi, trije arhetipi, trije obrazi. Andaluzija, Balkan, preteklost in sedanjost. Deblas / Boginje je avtorska plesno-glasbena predstava treh samosvojih ustvarjalk, Urške Centa, Katje Šulc in Kukle, ki za svoj navdih jemljejo romsko žensko, podobo večne fascinacije in kontradikcije, in jo prenašajo v naš kulturni prostor. Toplo vas vabimo na premiero, ki bo v sredo, 3. oktobra, ob 20. uri v Kinu Šiška v Ljubljani

Predstava je zasnovana v obliki triptiha, ki skozi tri temeljne postaje – rojstvo, poroka, samota – išče skupne prostore Andaluzije in Balkana, se upira stereotipom, mačizmu in šovinizmu, hkrati pa objema ženskost, strast in lepoto. Avtorice v nepredvidljivem spoju giba, glasbe in podobe preigravajo različne arhetipe ženske, ki preizkuša meje, lastna in tuja pričakovanja, zastavljene in vsiljene ideale. 

Plesalka in koreografinja Urška Centa raziskuje korenine flamenka in ga razširi na polje sodobnega plesa, skozi iskanje bistva, preizkušanje neznanih teritorijev, seganje v nezavedno. Pevka in glasbenica Katja Šulc je krik in je glas iz drugega sveta, napaja se pri flamenko poeziji, tradicionalnih romskih pesmih in abstraktnih folk vokalizacijah. Vizualna in glasbena perfomerka Kukla skozi zvok in podobo vstopa v polpreteklo zgodovino Balkana in njegov fatalizem.

 

Koncept in režija: Urška Centa
Soavtorstvo koncepta: Katja Šulc, Kukla
Koreografija: Urška Centa, Tina Habun, Anamaria Bagarić
Glasba: Katja Šulc, Kukla, Urška Centa
Vizualije: Kukla
Grafično oblikovanje: Rok Marinšek
Fotografija: Peter Perunović

Izvajalci:
Urška Centa (ples, vokal) 
Katja Šulc (vokal)
Kukla (vokal)
Tina Habun (ples) 
Anamaria Bagarić (ples) 
Robert Jukič (kontrabas, električni bas)
Victor Guadiana (violina) 
Murat (beatbox)

+ + +

Vstopnice: 15eur, 12eur v predprodaji >>>

+ + +

Koprodukcija: CoraViento, Center urbane kulture Kino Šiška

+ + + 

Zlati sponzor:

Srebrni sponzorji:

Bronasti sponzor:

Donator:

Leave a Reply