Menu

DELAVNICE FLAMENKA Z MARCOM DE ANO!

V Slovenijo prihaja plesalec in koreograf Marco de Ana. Navdušeni smo, da bo v tem kratkem bivanju v Ljubljani v organizaciji PKD CoraVienta vodil delavnice za plesalce flamenka in tiste, ki se z njim želijo spoznati. Udeležence bo preko svojega sodobnega in ustvarjalnega pristopa k učenju flamenka povabil k uživanju v svojem telesu kot mediju svobodnega izraza, kjer gib postane eno z ritmom.

Marco de Ana je danes najbolj znan kot koreograf in umetniški svetovalec Israela Galvana (El amor brujo 2019, Arena 2018, La edad de oro 2018…), s katerim sodeluje že vse od leta 2002. Po izobraževanju na Conservatorio superior de danza v Sevilji, Royal School of Ballet v Londonu in pri mojstrih Joséju Galvanu in Mariju Mayi, je predstavil na desetine avtorskih predstav, ki so bile uprizorjene znotraj in zunaj Španije na pomembnih plesnih festivalih, kot so Impulstanz Festival Viena, Flamenco Festival de Düsseldorf, Festival de Jerez de la Frontera itd.
1. DELAVNICA: PRIMITIVNI GIB FLAMENKA in OSNOVNA TEHNIKA
Vsebina delavnice je oblikovana za začetnike in tiste, ki želite osnove flamenka raziskovati od začetka. Na njej ste dobrodošli tudi plesalci drugih plesnih zvrsti, željni spoznati gibalno govorico flamenka in njegovo povezanost z ritmom. Glavne teme delavnice so namenjene učenju obvladovanja in razporejanja plesalčeve teže, telesni drži in izraznosti, ki jih bomo utjevali preko preprostih plesnih sekvenc, s katerimi bomo zajeli bistvo primitivnega giba flamenka, ki ga rojeva telo, ujeto v ritem. Srečali se bomo z vsemi termini, kot so braceos, marcajes, zapateado…
PETEK, 6. SEPTEMBRA:
18:00 – 19:30
SOBOTA, 7. SEPTEMBRA:
10:30 – 12:00
NEDELJA, 8. SEPTEMBRA:
10:30 – 12:00
2. DELAVNICA: SREDNJI / NADALJEVALNI NIVO ZNANJA ¡EL CUERPO SUENA!
Delavnica je namenjena plesalcem in plesalkam, ki flamenko plešete že nekaj let in poznate osnovne ritmike, tehniko ter estetiko giba. Preko učenja ritmičnih tolkalskih vaj in kratkih koreografskih sekvenc ter variacij bomo utrjevali občutek za muzikalnost plesa flamenka. Posebno pozornost bomo namenili jasnosti in poudarkom znotraj zapateada in drugim tolkalskim možnostim, ki nam jih ponuja naše plesno telo. Na delavnici bomo utrjevali tudi našo tehniko drže in giba, ponudila pa se bo tudi možnost, da iz danega materiala oblikujete svoj plesni sestavek.
PETEK, 6. SEPTEMBRA:
19:40 – 21:10
SOBOTA, 7. SEPTEMBRA:
12:10 – 13:40
NEDELJA, 8. SEPTEMBRA:
12:10 – 13:40
— Lokacija —
DVORANA KUD LUNA GITANA
D, Center Premik, Neubergerjeva 9, 1000 Ljubljana
— Cena delavnic —

ENA STOPNJA: 80eur…….……3 dni x 1,5h
OBE STOPNJI: 130eur…………3 dni x 3h
enkratni obisk: 30eur………….1 dan x 1,5h
— Prijava —
Prijavo na delavnice lahko oddate po elektronski pošti na naslov info@coraviento.com.* Poslali vam bomo račun za vplačilo kotizacije, s čimer si zagotovite svoje mesto na izbrani delavnici.
* Člani KUD Luna gitana svojo prijavo na delavnice oddate na naslov kud.lunagitana@gmail.com. KUD Luna gitana izstavi tudi račun za vplačilo kotizacije.