Menu

CARMEN

Carmen - balet s flamenkom v dveh dejanjih

CoraViento je na povabilo Mladega slovenskega baleta in Društva baletnih umetnikov Slovenije sodeloval pri rojstvu baleta s flamenkom v dveh dejanjih – CARMEN.

Carmen sodi med najbolj poznane in priljubljene španske zgodbe polne nepomirljivih nasprotij: boj za prevlado med moškim in neodvisno, neukrotljivo žensko naravo, nasprotje med civilizacijo in divjim svetom Ciganov in tihotapcev, ki mu pripada Carmen, notranji boj Don Joséja, nasprotje med vodenim, kolektivnim svetom tobačne tovarne in svobodnim življenjem junakinje, nasprotje med hladnim celinskim svetom, ki mu pripadamo in utripajočim Mediteranom, ki poje v Bizetovi glasbi. Balet v koreografiji Tomaža Rodeta se za osnovo oprijema vsebine znane opere. Je klasično baletna inačica s številnimi atraktivnimi dueti, variacijami, pantomimami ter vložki flamenca v korografiji in plesu flamenko skupine CoraViento.

Edinstvena premierna uprizoritev Baleta pod zvezdami: Carmen se je odvila na svečanosti ob dnevu državnosti, in sicer v sredo, 24. junija 2015, ob 20.30 na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane v Lendavi.

Ponovitve:
– v četrtek, 25. junija 2015, na Tartinijevem trgu v Piranu
– v soboto, 8. avgusta 2015, na Tartinijevem trgu v Piranu
– v četrtek, 13. avgusta 2015, na Tartinijevem trgu v Piranu
– v soboto, 3. oktobra 2015, v Španskih borcih v Ljubljani
– v nedeljo, 4. oktobra 2015, v Španskih borcih v Ljubljani
– v petek, 9. oktobra 2015, v gledališču Toneta Čufarja Jesenice
– v soboto, 14. novembra 2015, v Domu kulture Šentvid, Šentvid

Fotogalerija na FOTO:_Od_dnevu_drzavnosti_Balet_pod_zvezdami_in_Carmen