Menu

KDO SMO?

CoraViento je skupina šestih flamenko plesalk in treh glasbenikov, ki je nastala leta 2011 v Ljubljani. Prvič so se srečali prav med učenjem flamenka, ki je sčasoma postal njihov način življenja. Mlado entuziastično skupino je združila ideja o tem, da bi slovenskemu kulturnemu prostoru predali umetnost flamenka ter jo skozi fuzijo modernejših zvrsti plesa, glasbe in gledališča postavili ob bok drugim, bolj razširjenim gledališkim plesno-glasbenim zvrstem. Ustvarjalno delo skupine odlikuje po eni strani spoštovanje in ohranjanje tradicije, po drugi pa nenehno iskanje in vnašanje novih ter sodobnejših elementov, ki bogatijo njihov izraz.

Plesalci imajo bogato plesno ozadje, saj vsak prihaja iz svojega plesnega in izraznega sveta. Nekateri s svojimi koreninami temeljijo v klasičnem baletu, drugi v latinskoameriških in standardnih plesih ter sodobnem plesu in modernu. Že vrsto let se posvečajo predvsem flamenku, ki so se ga v Sloveniji učili v PKD Flamenko pri Ani Pandur Predin, mnogi pa so hodili na dodatna intenzivna izobraževanja v Španijo. Njihovi učitelji se uvrščajo med najslavnejša imena flamenka, kot so npr. Farruquito, María Juncal, Olga Pericet, Marco Flores, Belén Maya, Isabel Bayón, Matilde Coral, Leonor Leal, Pilar Ogalla, Rafaela Carrasco, Maria del Mar Moreno, Manuel Reyes, Alfonso Losa, Ángel Atienza, Adela Campallo, Ana Maria López ter mnogi drugi.

Od leta 2013 plesalci CoraVienta vodijo tudi Plesno kulturno društvo CoraViento, ki je namenjeno poučevanju flamenka v gibu in glasbi. Društvo deluje na naslovu Brnčičeva 13, 1231 Ljubljana – Črnuče. Več o tečajih si lahko preberete tukaj >>> 

Leta 2016 si je Plesno kulturno društvo CoraViento pridobilo statusa v javnem interesu, ki ga podeljuje Ministrstvo za kulturo RS. S tem je postalo upravičeno do namenitve dela dohodnine za donacije skladno s 142. členom Zakona o dohodnini (Uradni list RS, št. 13/11) in Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije (Uradni list RS, št. 30/07, 36/07, 37/10). Vsi, ki društvo podpirate, sledite njegovi rasti in razvoju ali ste enostavno ljubitelji plesne umetnosti, mu lahko namenite do 0,5% dohodnine.
S takšnim načinom doniranja ne boste v ničemer finančno prikrajšani (*), a boste veliko doprinesli k nadaljnjemu delovanju društva in širjenju razvoja flamenka, za katerega si Coraviento prizadeva že več let.

  • Kako mu lahko namenite dohodnino?
     Zahtevo za namenitev dela dohodnine lahko kadarkoli oddate preko sistema eDavki na spletni strani http://edavki.durs.si.
  • Natisnete in izpolnite obrazec ZAHTEVA za namenitev dela dohodnine za donacije ter ga pošljete na pristojni finančni urad (nekaj izvodov obrazca imamo tudi v dvorani). Finančni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko finančni organ prejme novo zahtevo ali preklic zahteve. Enkrat že vložena zahteva, torej velja za nedoločen čas in je ni potrebno vlagati vsako leto. 

(*) Če se za donacijo ne odločite, gre 0,5% od odmerjene dohodnine (skupaj z ostalimi 99,5%) v
proračun RS.

 

GLAVNI POKROVITELJ

Ovum d.o.o.