Menu

ODVEČ SRCE

Odveč srce je plesno-gledališka predstava projektne skupine PKD CoraViento, ki jo sestavljajo naše najbolj nadobudne učenke, ženske ustvarjalke različnih generacij, narodnosti in poklicev. V jeziku flamenka se združile z namenom, da osamo svojih idej in hotenj odprejo druga za drugo in se med seboj povežejo z ustvarjanjem plesa in glasbe. 

“Mestece je v nekaj mesecih zraslo iz niča. Zgradile so ga v eni sapi, brez želje, da bi ostalo. Brez načrtov za prihodnost. Kljub temu je obstalo in, ne da bi vedel kdaj, svoje ulice napolnilo s pristnostjo, s katero so stopale v svoj vsakdan. Z mimobežnimi pogovori, nagajivim smehom, zasanjanim iskanjem in ranljivostjo so mu nevede vdahnile dušo, živo in opazno daleč naokoli. Ustvarile so mesto s tisočerimi stranskimi ulicami, temnimi skritimi kotički, pisanimi durmi in naoknicami, vabljivimi vonjavami in vse bolj naraščajočim hrupom, ki je zvenel že skoraj kot glasba. V njem je vsaka oblikovala svojo četrt, raznoliko in drugačno od ostalih, v kateri je gospodovala ulicam in ni nikomur dolgovala pojasnila, zakaj počne to, kar je je volja. V svoji samovoljnosti so nevede pognale temelje, ki so segali tako globoko v tla, da jih ni premaknilo nič več. Nikoli. Še danes je mesto njihovo in po njem plešejo, kjer želijo.”

Projektna skupina PKD CoraViento
Avtorji in plesalci: Alla Abramova, Neža Bojović, Danjela Grgić, Katarina Kuliš Rader, Polonca Valič, Adriana Vučković, Tomaž Pačnik
Avtorica koncepta in mentorica: Urška Centa
Kostumografija: Mateja Čibej
Oblikovanje: Danijela Grgić