Menu

PLESNI TEČAJI FLAMENKA

URNIK 2020/2021

 

FLAMENKO I (začetna stopnja)
PET 18:00 – 19:30

 

FLAMENKO II (srednja stopnja)
ČET 17:30-19:00

 

FLAMENKO III (nadaljevalna stopnja)
NED 17:30 – 19:00

 

 

KASTANJETE (začetna stopnja)
NED 19:00 – 20:30

 

OPIS TEČAJEV

FLAMENKO I

Tečaj je namenjen vsem, ki še nimate izkušenj s flamenkom ali pa ste se z njim srečali le za kratek čas. Spoznali boste osnovne flamenko ritme in stile plesa – ‘palos’, tehniko nog, izražanje čutnosti skozi gibe telesa, temperamentnost te umetnosti in dihali svet, ki nas zasvaja že vrsto let. 

FLAMENKO II

Tečaj je namenjen plesalcem z vsaj dvoletnim predznanjem flamenka ter poznavanjem tako 4-dobnih, kot tudi 12-dobnih palosov. 
Ure bodo sestavljene iz ogrevanja, vaj za gibanje rok – ‘braceo’, vaj za pravilno tehniko nog – ‘zapateado’ ali ‘taconeo’ in vaj za ravnotežje ter občutek v prostoru. Učili se bomo različnih obratov in kombinacij ter koreografije. 

FLAMENKO III

Tečaj je namenjen plesalcem, ki imajo za sabo že nekaj let učenja plesa flamenka ter poznajo njegovo raznovrstno ritmiko. Z vajami in kombinacijami bomo vzdrževali in pilili plesno tehniko stopal in nog, stabilnost, nadzor nad torzojem in ramenskim obročem ter močno delali na ekspresivnosti rok, dlani in glave. Tečaji bodo usmerjeni v plesno ustvarjalnost, saj bomo raziskovali temelje plesa in nastanka koreografije. Posvetili se bomo tudi poznavanju glasbe in kar najbolje sodelovali z glasbeniki. 

KASTANJETE

Tečaj je namenjen vsem, ki bi radi pobliže spoznali tudi glasbilo kastanjete, s katerim predvsem v klasičnem španskem plesu spremljamo ples ali pa samo glasbo kot samostojen inštrument. Primeren je tako za začetnike kot tiste, ki ste se s flamenkom že spoznali in si želite nadgraditi vaše plesno znanje.

CENIK – SEZONA 2020/2021

Tečaj 1 x tedensko (1,5h/tečaj)……………………………… 40,00 €
Dva tečaja (2 x) tedensko (1,5h/tečaj)……………………………… 70,00 €

Cenik velja za najmanj 4 redne tečajnike. V primeru manjšega števila se cena tečaja sorazmerno poviša. 

Posamezen obisk rednega mesečnega tečaja je 13 €. Zaželena je predhodna najava prihoda na spodaj navedeno telefonsko številko.

Individualni tečaj (1h) ……………………………………………………… 30,00 €

Paket individualnih ur:
– Ob nakupu 10 ur se upošteva 10 % popust.

Ob začetku leta je nujno plačilo članarine v znesku 15 €. Članarino se plačuje enkrat na leto.

 

Prijave sprejemamo na info@coraviento.com. Za vpis potrebujemo vaše ime in priimek, kontaktno številko in izbrani tečaj ter stopnjo znanja.