Menu

PLESNI TEČAJI FLAMENKA

URNIK 2018/2019

PONEDELJEK
19:00-20:30 – Flamenko II (Mihaela Wabra Kucler)

TOREK
18:00-19:30 – Flamenko III (Urška Centa)

SREDA
19:00-20:30 – Flamenko II (Mihaela Wabra Kucler)

ČETRTEK
8:30-10:00 – Flamenko Open (Mitja Obed)
18:00-19:30 – Flamenko III (Urška Centa)
19:30-21:00 – Flamenko I (Mitja Obed)

DAN ODPRTIH VRAT – ZAČETNIKI
Dan odprtih vrat za začetni tečaj bo v ponedeljek, 17. septembra, ob 18:00, na Brnčičevi ulici 13 (GTC, desna stran stavbe, prostor 51). Najlepše vabljeni vsi, ki se želite prvič spoznati s flamenkom!

 

OPIS TEČAJEV

FLAMENKO I

Tečaj je namenjen vsem, ki še nimate izkušenj s flamenkom ali pa ste se z njim srečali le za kratek čas. Spoznali boste osnovne flamenko ritme in stile plesa – ‘palos’, tehniko nog, izražanje čutnosti skozi gibe telesa, temperamentnost te umetnosti in dihali svet, ki nas zasvaja že vrsto let. 

FLAMENKO II

Tečaj je namenjen plesalcem z vsaj dvoletnim predznanjem flamenka ter poznavanjem tako 4-dobnih, kot tudi 12-dobnih palosov. 
Ure bodo sestavljene iz ogrevanja, vaj za gibanje rok – ‘braceo’, vaj za pravilno tehniko nog – ‘zapateado’ ali ‘taconeo’ in vaj za ravnotežje ter občutek v prostoru. Učili se bomo različnih obratov in kombinacij ter koreografije. 

FLAMENKO III

Tečaj je namenjen plesalcem, ki imajo za sabo že nekaj let učenja plesa flamenka ter dobro poznajo njegovo raznovrstno ritmiko. Z vajami in kombinacijami bomo vzdrževali in pilili plesno tehniko stopal in nog, stabilnost, nadzor nad torzojem in ramenskim obročem ter močno delali na ekspresivnosti rok, dlani in glave. Tečaji bodo usmerjeni v plesno ustvarjalnost, saj bomo raziskovali temelje plesa in nastanka koreografije. Posvetili se bomo tudi poznavanju glasbe in kar najbolje sodelovali z glasbeniki. 

FLAMENKO OPEN

Tečaj je namenjen vsem, ki bi se radi s plesom prebudili v nov dan. Primeren je tako za začetnike kot tiste, ki ste se s flamenkom že spoznali in si želite nadgraditi vaše plesno znanje. Poudarek tečaja je na gibalno-izraznih in ritmičnih prvinah flamenka, ki jih spoznavamo skozi različne glasbeno-plesne stile (palose). 

 

CENIK – SEZONA 2018/2019

Tečaj flamenka 1 x tedensko (1,5h/tečaj)……………………………… 40,00 €
Tečaj flamenka 2 x tedensko (1,5h/tečaj)……………………………… 65,00 €
Flamenko Kastanjete 1x tedensko (2h/tečaj)………………………….50,00 €

Cenik velja za najmanj 4 redne tečajnike. V primeru manjšega števila se cena tečaja sorazmerno poviša. 

Posamezen obisk rednega mesečnega tečaja je 12 €. Zaželena je predhodna najava prihoda na spodaj navedeno telefonsko številko.

Individualni tečaj (1h) ……………………………………………………… 30,00 €

Paket individualnih ur:
– Ob nakupu 5 ur se upošteva 5 % popust.
– Ob nakupu 10 ur se upošteva 10 % popust.

Ob začetku leta je nujno plačilo članarine v znesku 15 €. Članarino se plačuje enkrat na leto.

 

Tudi letos imamo akcijo “Povabi prijatelja in si pripleši tečaj” – torej, za vsakega prijatelja, ki ga pripelješ in se vpiše na redne tečaje, ti CoraViento podari 4 obiske tečaja. 

 

Prijave sprejemamo na info@coraviento.com. Za vpis potrebujemo vaše ime in priimek, kontaktno številko in izbrani tečaj ter stopnjo znanja.

 

TEČAJI FLAMENKO OPEN, FLAMENKO II IN FLAMENKO III POTEKAJO V PROSTORIH PLESNO KULTURNEGA DRUŠTVA CORAVIENTO NA BRNČIČEVI 13 (vhod 51, pritličje spodaj), FLAMENKO I PA POTEKA V ŠOLI IRSKIH PLESOV NA CELOVŠKI 175. 
 
Najem dvorane PKD CoraViento:
Člani, nekomercialni najem (60 min)……………………..……. 5,00 €
Nečlani, nekomercialni najem (60 min)……………………….10,00 €
Nečlani, komercialni najem (60 min)……………………..…….15,00€