Menu

TRENUTEK

Foto: Miha Mally

Plesna predstava Trenutek temelji na ritmiki, gibu in izraznosti flamenka, a presega njegove meje, saj ga interpretira na bolj moderen način ter ga spaja z drugimi plesnimi stili. Telesu ne postavlja meja, temveč mu dopušča, da poišče svojo pot v gibu in zvoku; telo postane univerzalni izrazni inštrument.

Predstava je v svojem bistvu odraz časa, v katerem živimo, in okoliščin, v katerih se ljudje vedno pogosteje nahajamo. Človek se vsak dan počuti ukleščen pod pritiskom časa, ki ga na nek način omejuje in zavira, zato si vsak izmed nas kdaj zaželi, da bi iz njega izstopil in ga zaustavil. Iz neizprosnega kolesja časa pa žal ne moremo pobegniti, ampak ga sprejeti in preseči tako, da znotraj njega ustvarimo tisoče svojih drobnih trenutkov, ki nam osmislijo življenje. Tako je predstava Trenutek pravzaprav sprehod med trenutki, ki nas obdajajo in vplivajo na nas. Iz njih ustvarja metamorfozo, kjer so trenutki kot oblike, ki v preseku druge z drugo najdejo novo formo in pomen. Trenutek je navdih in je zgodba.

S predstavo želi osem plesalcev flamenka preseči meje znanega in se izpostaviti kot čuteče osebe, ki trenutke in dražljaje dojemajo in predvsem doživljajo samosvoje ter neodvisno.

Predstava je bila premierno uprizorjena v torek, 28.5.2013 ob 21ih v Kinu Šiška v Ljubljani, kjer je doživela izjemen uspeh in do zadnjega sedeža razprodala dvorano.

TRAILER

Več informacij na info@coraviento.com.

 

SPONZORJI:

Emporium