AKTUALNI PLESNI PROJEKTI

Flamenko, flamenko in še flamenko…

Vabljeni, da z nami uživate v vseh čarih flamenka – za dogodke, ki jih prirejamo, poskrolajte navzdol.

FLAMENKO TISOČERIH BARV

Letna produkcija PKD CoraViento in regijsko srečanje flamenkosov

V petek, 24.5., smo priredili večer flamenka plesalk in plesalcev Društva CoraViento iz Ljubljane
ter gostij iz Velenja (skupina Flame&co), Mislinje (ŠRD Mislinja) in Maribora (skupina Los Tacones), ki nas bodo popeljale po španskem jugu in nam pričarale vročico Andaluzije. Zvok kitare, ritem nog, pahljače, kastanjete, čudoviti kostumi, vse to je svet flamenka, ki se mu plesalke in plesalci prepuščajo in so željni zaplesati za sebe in za občinstvo.
Vabljeni k ogledu fotografij (Drago Videmšek in Jan Hajšen).

SKUPINA FLAMENKO 1A 

SKUPINA FLAMENKO 2 

SKUPINA KASTANJETE

SKUPINA FLAMENKO 1B

SKUPINA FLAMENKO 3

SKUPINA PROFI

SKUPINA FLAME&CO. iz Velenja

SKUPINA ŠRD MISLINJA

SKUPINA LOS TACONES – Maribor

VEČER OB MEDNARODNEM DNEVU FLAMENKA

V soboto, 18.11., smo v Hostlu Celica imeli pravi tablao, večer flamenko plesa, glasbe in veselja, kjer so naše plesalke zaplesale v ritmu flamenka.  Pridružile so se jim plesalke iz cele Slovenije. Oglejte si video z nastopa in mogoče vas zamika, da se nam pridružite na tečajih flamenka v Ljubljani. 

PROSLAVA OB 10-LETNICI DRUŠTVA CORAVIENTO

Letošnje leto je za Društvo CoraViento še posebej praznično – praznujemo namreč 10-letnico obstoja. Od naših začetkov do danes v Sloveniji in tujini širimo kulturo flamenka, ustvarjamo predstave, poučujemo flamenko ples, gojimo sodobni pristop k flamenku, produciramo plesne filme, gostujemo doma in v tujini.

Naše dolgoletno delovanje letos obeležujemo z osrednjo slovesnostjo, Večerom flamenka v sredo, 24. maja, ob 20. uri v Kulturnem domu Savlje (Savlje 101, Ljubljana). Spomnili se bomo vseh naših dosežkov, preteklih zmag in današnjih projektov, uživali ob plesnih nastopih naših plesalk iz Ljubljane, prav tako pa gostujočih plesalk iz Velenja (skupina Flame&co, PKD Predmestje) in Mislinje (ŠRD Mislinja). Vstop prost!

ESPACIO FLAMENCO

Ta mesec organiziramo tudi tablao Espacio flamenco z mednarodnimi glasbeniki, in sicer v soboto, 20. maja, ob 20:30 v Galeriji Škuc v centru Ljubljane. Kitara, glasba in ples s pevko Nino Ćorić (HR), kitaristom in pevcem Morenitom de Triana (SK), plesalko Virginio Delgado (ŠP) in Mitjo Obedom (SL). Vstopnice po ceni 12€ lahko kupite na blagajni kadarkoli v času odprtja galerije, lahko pa karto rezervirate na info@skuc.org (priporočeno) in jo prevzamete na dan dogodka.

angel munoz delavnica

ZREJLO JE ŽITO

plesna predstava sodobnega flamenka na slovensko glasbo
Četrtek, 25.5.2023 ob 20:00
Velenjski grad
Predstava Zrejlo je žito plesne skupine Flame&co je celovečerna predstava flamenka in sodobnega plesa narejena v celoti na slovensko ljudsko glasbo oziroma njenih priredb. V tem izvirnem flamenko večeru se prepustite “pretakanju skupine”, dinamiki skupine, množice, za katero smo dobili navdih med samimi družbenimi pojavi kot tudi v naravi (veter zaveje travnik ali žitno polje). Prepletli smo flamenko in sodobni ples, med katerima plesalke prehajajo, plesna stila kombinirajo in ju razvijajo v fluiden gibalni spoj. Udarci nog, poetični gibi dlani, kastanjete, krilo z vlečko in flamenko rute zavejejo ob melodiji in ritmu glasbe naših prostorov in s tem povežejo dve oddaljeni pokrajini.
angel munoz delavnica