AKTUALNI PLESNI PROJEKTI

10-letnica Društva CoraViento

Vabljeni, da letos praznujete z nami deset let delovanja društva – za dogodke, ki jih ob jubileju prirejamo, poskrolajte navzdol.

PROSLAVA OB 10-LETNICI DRUŠTVA CORAVIENTO

Letošnje leto je za Društvo CoraViento še posebej praznično – praznujemo namreč 10-letnico obstoja. Od naših začetkov do danes v Sloveniji in tujini širimo kulturo flamenka, ustvarjamo predstave, poučujemo flamenko ples, gojimo sodobni pristop k flamenku, produciramo plesne filme, gostujemo doma in v tujini.

Naše dolgoletno delovanje letos obeležujemo z osrednjo slovesnostjo, Večerom flamenka v sredo, 24. maja, ob 20. uri v Kulturnem domu Savlje (Savlje 101, Ljubljana). Spomnili se bomo vseh naših dosežkov, preteklih zmag in današnjih projektov, uživali ob plesnih nastopih naših plesalk iz Ljubljane, prav tako pa gostujočih plesalk iz Velenja (skupina Flame&co, PKD Predmestje) in Mislinje (ŠRD Mislinja). Vstop prost!

ESPACIO FLAMENCO

Ta mesec organiziramo tudi tablao Espacio flamenco z mednarodnimi glasbeniki, in sicer v soboto, 20. maja, ob 20:30 v Galeriji Škuc v centru Ljubljane. Kitara, glasba in ples s pevko Nino Ćorić (HR), kitaristom in pevcem Morenitom de Triana (SK), plesalko Virginio Delgado (ŠP) in Mitjo Obedom (SL). Vstopnice po ceni 12€ lahko kupite na blagajni kadarkoli v času odprtja galerije, lahko pa karto rezervirate na info@skuc.org (priporočeno) in jo prevzamete na dan dogodka.

angel munoz delavnica

ZREJLO JE ŽITO

plesna predstava sodobnega flamenka na slovensko glasbo
Četrtek, 25.5.2023 ob 20:00
Velenjski grad
Predstava Zrejlo je žito plesne skupine Flame&co je celovečerna predstava flamenka in sodobnega plesa narejena v celoti na slovensko ljudsko glasbo oziroma njenih priredb. V tem izvirnem flamenko večeru se prepustite “pretakanju skupine”, dinamiki skupine, množice, za katero smo dobili navdih med samimi družbenimi pojavi kot tudi v naravi (veter zaveje travnik ali žitno polje). Prepletli smo flamenko in sodobni ples, med katerima plesalke prehajajo, plesna stila kombinirajo in ju razvijajo v fluiden gibalni spoj. Udarci nog, poetični gibi dlani, kastanjete, krilo z vlečko in flamenko rute zavejejo ob melodiji in ritmu glasbe naših prostorov in s tem povežejo dve oddaljeni pokrajini.
angel munoz delavnica