TEČAJI

Prijave sprejemamo na info@coraviento.com. Za vpis potrebujemo vaše ime in priimek, kontaktno številko in izbrani tečaj ter stopnjo znanja. Tečaje flamenka izvajamo v Ljubljani (Neubergerjeva 9), združujemo pa plesalce iz vse Slovenije. 

Novost! Tečaj flamenka za otroke in tečaj kastanjet. Nekaj kastanjet imamo mi, zato se lahko pridružite vsi.

 

URNIK

urnik flamenko nov
urnik flamenko nov

FLAMENKO 1

Tečaj je namenjen vsem, ki še nimate izkušenj s flamenkom ali pa ste se z njim srečali le za kratek čas. Spoznali boste osnovne flamenko ritme in stile plesa – ‘palos’, tehniko nog, izražanje čutnosti skozi gibe telesa, temperamentnost te umetnosti in dihali svet, ki nas zasvaja že vrsto let.

URNIK:

FLAMENKO 1a – Torek:  18:00 – 19:30

FLAMENKO 1b – Četrtek:  20:30 – 22:00

FLAMENKO POPOLNI ZAČETNIKI – Sreda 18:30-20:00

Vsi tečaji so neodvisni in jih lahko kombinirate (izberete obisk enkrat, dvakrat ali trikrat tedensko).

Tečaji FLAMENNKO 1

FLAMENKO 2

Tečaj je namenjen plesalcem z vsaj dvoletnim predznanjem flamenka ter poznavanjem tako 4-dobnih, kot tudi 12-dobnih palosov.
Ure bodo sestavljene iz ogrevanja, vaj za gibanje rok – ‘braceo’, vaj za pravilno tehniko nog – ‘zapateado’ ali ‘taconeo’ in vaj za ravnotežje ter občutek v prostoru. Učili se bomo različnih obratov in kombinacij ter koreografije.

URNIK:

Četrtek: 19:00 – 20:30

CoraViento tečaji flamenko

FLAMENKO 3

Tečaj je namenjen plesalcem, ki imajo za sabo že nekaj let učenja plesa flamenka ter poznajo njegovo raznovrstno ritmiko. Z vajami in kombinacijami bomo vzdrževali in pilili plesno tehniko stopal in nog, stabilnost, nadzor nad torzojem in ramenskim obročem ter močno delali na ekspresivnosti rok, dlani in glave. Tečaji bodo usmerjeni v plesno ustvarjalnost, saj bomo raziskovali temelje plesa in nastanka koreografije. Posvetili se bomo tudi poznavanju glasbe in kar najbolje sodelovali z glasbeniki.

URNIK:

Torek: 19:30 – 21:00

FLAMENKO 3

FLAMENQUIT@S

Flamenko tečaj za otroke je trimesečni sklop učenja flamenko plesa v povezavi z ritmom in glasbo skozi zabavo, igro in poslušanje. Otroci bodo spoznavali, kaj je flamenko, se naučili korakov in zavedanja telesa, se preznojili ter preko ritmike izboljšali svojo koordinacijo. Skupina je namenjena puncam in fantom starostne skupine 6-10 let.

URNIK:

Torek: 17:00 – 18:00

FLAMENKO 3

KASTANJETE

Kastanjete so del klasičnega španskega plesa, prisotne pa so tudi v flamenku. Tečaj je namenjen glasbenem izpopolnjevanju v igranju kastanjet, posvetili pa se bomo tudi najbolj osnovni koordinaciji telesa in kastanjet. URNIK:

Sreda: 19:00 – 20:00

FLAMENKO 3

CENIK – SEZONA 2023/2024

Tečaj 1 x tedensko (1,5h/tečaj)……………………………………………… 45,00 €
Dva tečaja (2 x) tedensko (1,5h/tečaj)…………………………….… 70,00 €

Tečaj za otroke (3-mesečni sklop) ……………………………………. 105,00€

Kastanjete (4h mesečno) ……………………………………………………..35,00€
Posamezni obisk tečaja …………………………………………………………15,00€
Individualni tečaj (1h) …………………………………………………………….. 30,00 €
Paket individualnih ur:
– Ob nakupu 10 ur se upošteva 10 % popust.

Želite kupiti najboljše darilo za prijatelja/prijateljico? Na voljo imate darilne bone društva CoraViento, s katerimi podarite tečaje ali individualne ure v našem društvu.

Ob začetku leta je nujno plačilo članarine v znesku 15 €. Članarino se plačuje enkrat na leto.

Tečaji potekajo v Centru Premik, Neubergerjeva 9, Ljubljana.

Prijave sprejemamo na info@coraviento.com. Za vpis potrebujemo vaše ime in priimek, kontaktno številko in izbrani tečaj ter stopnjo znanja.