TEČAJI

Prijave sprejemamo na info@coraviento.com. Za vpis potrebujemo vaše ime in priimek, kontaktno številko in izbrani tečaj ter stopnjo znanja. Tečaje flamenka izvajamo v Ljubljani (Neubergerjeva 9), združujemo pa plesalce iz vse Slovenije.

Novost! Poletni klasi flamenka v juliju in avgustu! Vsak ponedeljek, pridružite se lahko, ko uspete, saj bomo delali tehniko in posamične sekvence, brez daljših koreografij.

URNIK 2024/25
NOVO!!!!

urnik flamenko nov

Urnik za naslednjo sezono je že tu! Vpisi so že možno na info@coraviento.com. Vabljeni v mednarodno delujočo šolo flamenka, kjer boste od blizu spoznali flamenko in vse njegove čare. Ritem z nogami, pahljače, kastanjete in eleganca v gibu. Zaplešite zgolj za zabavo ali pa stopite na oder in začutite. Naši tečaji v Ljubljani so primerni za vse starosti in stopnje. Tečaja se lahko udeležite v živo, višjih stopenj pa tudi preko spleta. Naša flamenko šola je primerna tako za začetnike kot nadaljevalce in plesalce drugih zvrsti, ki bi si radi obogatili svoj plesni izraz.

ODPRTI POLETNI TRENINGI FLAMENKA!!

Vabljeni vsi flamenk@si na redne treninge flamenka tudi med poletjem julija in avgusta – ob ponedeljkih bodo odprti klasi tehnike flamenka (začetna in srednja/nadaljevalna skupina) ter kastanjet. Pridete, kadar uspete, saj ne bomo delali koreografij ampak tehniko. Tudi plačate glede na obisk, saj vemo, da smo poleti bolj zasedeni kot sicer 🙂 

URNIK: 
PONEDELJEK
18:00 -19:00 – flamenko srednja/nadaljevalna
19:00 – 20:00 – kastanjete
20:00 – 21:00 – flamenko začetna/srednja

Poletni treningi so namenjeni ohranjanju kondicije, napredovanju v tehniki, spoznavanju zakonitosti telesa in flamenka, ritmu, nismo pa zavezani koreografijam prav z namenom, da lahko sodelujemo vsi, ko uspemo priti pa četudi zgolj enkrat. Treninge vodi Mitja Obed, mednarodno uveljavljeni poklicni plesalec flamenka. 

Prijave na info@coraviento.com

Cena: 
12€ na obisk (ena skupina)
17€ na obisk (dve skupini)
Če treninge obiskujete celoten mesec, se prizna popust – ena skupina (4h) mesečno 35€, dve skupini (8h) mesečno 55€.

Vsi zainteresirani (če še niste) javite, da približno vemo, koliko vas bo. 

Tečaji FLAMENNKO 1

FLAMENKO ZAČETNA

Tečaj je namenjen vsem, ki še nimate izkušenj s flamenkom ali pa ste se z njim srečali le za kratek čas. Spoznali boste osnovne flamenko ritme in stile plesa – ‘palos’, tehniko nog, izražanje čutnosti skozi gibe telesa, temperamentnost te umetnosti in dihali svet, ki nas zasvaja že vrsto let.

URNIK:

FLAMENKO začetniki – Sreda:  18:00 – 19:30

Tečaj ob sredah poteka na lokaciji Dunajska 56 (Bežigrajski dvori, Dvorana AFS Marolt)

Tečaji FLAMENNKO 1

FLAMENKO 2

Tečaj je namenjen plesalcem z vsaj enim letom izkušenj v flamenku, pridružite pa se lahko tudi vsi, ki imate radi malo hitrejši tempo plesnega tečaja. Poglabljamo znanje  flamenka, spoznavamo nove ritme in stile plesa, tehniko nog, si postavimo večje izzive in uživamo v flamenku.

URNIK:

FLAMENKO 2a – Torek:  18:00 – 19:30

FLAMENKO 2b – Četrtek:  20:30 – 22:00 (letos bomo delali z mantoni)

 

Tečaji FLAMENNKO 1

FLAMENKO 3

Tečaj je namenjen plesalcem z vsaj dvoletnim predznanjem flamenka ter poznavanjem tako 4-dobnih, kot tudi 12-dobnih palosov.
Ure bodo sestavljene iz ogrevanja, vaj za gibanje rok – ‘braceo’, vaj za pravilno tehniko nog – ‘zapateado’ ali ‘taconeo’ in vaj za ravnotežje ter občutek v prostoru. Učili se bomo različnih obratov in kombinacij ter koreografije.

URNIK:

FLAMENKO 3 – Četrtek: 19:00 – 20:30

CoraViento tečaji flamenko

FLAMENKO 4

Tečaj je namenjen plesalcem, ki imajo za sabo že nekaj let učenja plesa flamenka ter poznajo njegovo raznovrstno ritmiko. Z vajami in kombinacijami bomo vzdrževali in pilili plesno tehniko stopal in nog, stabilnost, nadzor nad torzojem in ramenskim obročem ter močno delali na ekspresivnosti rok, dlani in glave. Tečaji bodo usmerjeni v plesno ustvarjalnost, saj bomo raziskovali temelje plesa in nastanka koreografije. Posvetili se bomo tudi poznavanju glasbe in kar najbolje sodelovali z glasbeniki.

URNIK:

FLAMENKO 4 – Torek: 19:30 – 21:00

FLAMENKO 3

FLAMENQUIT@S

Flamenko tečaj za otroke je trimesečni sklop učenja flamenko plesa v povezavi z ritmom in glasbo skozi zabavo, igro in poslušanje. Otroci bodo spoznavali, kaj je flamenko, se naučili korakov in zavedanja telesa, se preznojili ter preko ritmike izboljšali svojo koordinacijo. Skupina je namenjena puncam in fantom starostne skupine 6-10 let.

URNIK:

Torek: 17:00 – 18:00

FLAMENKO 3

KASTANJETE

Vas privlači zvok kastanjet? Vas mikajo elegantni gibi in ritmi flamenka in bi se želeli izpopolniti v tehniki tega plesa? V društvu CoraViento poučujemo tudi kastanjete, ki jih povežemo s flamenkom in danzo estilizado oz. clasico españolom. Trening je sestavljen iz ritmičnih vaj s kastanjetami ter plesnimi vajami skupaj s kastanjetami. Izbirate lahko med dvema stopnjama – za začetnike in srednjo stopnjo. 
KASTANJETE 2 – PONEDELJKI 19:00-20:30
KASTANJETE začetniki – SREDE 19:30-21:00
FLAMENKO 3

TEHNIKA PROFI

Pod vodstvom mednarodno priznanega plesalca flamenka Mitjo Obedom poteka redni trening flamenko tehnike za profesionalne plesalce, kjer pilimo koordinacijo rok, tehniko nog in obratov ter razvijamo ritmiko in hitrost na visokem nivoju. Pridružite se lahko seveda tudi neprofesionalci, ki želite pridobiti na hitrosti in izpiliti obrate. 
URNIK:
FLAMENKO PROFI – PONEDELJKI 17:30-19:00
FLAMENKO 3

 CENIK – SEZONA 2024/2025

Tečaj 1 x tedensko (1,5h/tečaj)……………………………………………………… 50,00 €

Kombinacije tečajev:

2 x tedensko (2,5h/teden)…………………………….… 65,00 €

2 x tedensko (3h/teden)…………………………….…. 75,00 €

3x tedensko (4,5h/teden) ……………………………  95,00€

3x tedensko (4h/teden)  …………………………………  90,00€

Posamezni obisk tečaja …………………………………………………………………17,00€

Individualni tečaj (1h) …………………………………………………………….. 35,00 €

Ob začetku leta je nujno plačilo članarine v znesku 15 €. Članarino se plačuje enkrat na leto.

Želite kupiti najboljše darilo za prijatelja/prijateljico? Na voljo imate darilne bone društva CoraViento, s katerimi podarite tečaje ali individualne ure v našem društvu.

Tečaji potekajo v Centru Premik, Neubergerjeva 9, Ljubljana.

Prijave sprejemamo na info@coraviento.com. Za vpis potrebujemo vaše ime in priimek, kontaktno številko in izbrani tečaj ter stopnjo znanja.