DELAVNICE

Prijave sprejemamo na info@coraviento.com. Za vpis potrebujemo vaše ime in priimek, kontaktno številko in izbrani tečaj ter stopnjo znanja.

V društvu CoraViento organiziramo delavnice z gostujočimi učitelji iz Španije, prav tako pa delavnice z domačimi učitelji na določeno temo (ritmika, delavnica z bato de cola, sodobni flamenko…). Za člane društva CoraViento za delavnice v naši organizaciji veljajo popusti.

Trenutno ni prihajajočih delavnic, vabljeni pa k ogledu nekaj preteklih delavnic:

Delavnica z Angelom Muñozom

Med 13. in 15, majem 2022 smo gostili svetovno priznanega plesalca flamenka Angela Muñoza. Delavnica je bila del širše turneje Praga – Ljubljana – Split in je potekala v organizaciji PKD CoraViento in PKD Predmestje. Angelova neizmerna energija je navdušila udeležence iz celotne Slovenije, pogledali smo si stila tientos in caña.

angel munoz delavnica

Delavnica z bato de cola

Dolgo krilo, podaljšek plesalkinega telesa – bata de cola, je eden najprepoznavnejših pripomočkov v flamenku. Zahteva posebno tehniko, z njo pa rišemo po prostoru in svojemu izrazu dajemo še dodaten pečat. Na delavnici smo spoznali osnovno gibanje z bato, krajše plesne sekvence, bata je letela po zraku, hkrati pa smo iskali eleganco v vsakem gibu. Delavnico 5. junija 2022, je vodil Mitja Obed.

CoraViento tečaji flamenko

Delavnica s Joaquinom Grilom

Največji mojster flamenko kitare Paco de Lucia ga je izbral za plesalca na svojih koncertih, odre sta delila več kot 10 let. Joaquin je pomaknil meje popolnosti v plesu ter poleg svoje briljantne tehnike in spoja raznovrstnih emocij v svoj izraz vtkal poezijo, ritmično prefinjenost in humor, kar njegov ples dela edinstven. Z glasbeniki tvori nerazdružljivo enoto, s svojo zares vrhunsko muzikalnostjo na nastopih izzove evforijo, v katero se kot gledalec potopite v izkušnjo, ki vas ne pusti ravnodušnih in vas zasvoji. Njegova delavnica je bila polna iskrivih ritmov, igrivosti v telesu in navdušujočih koreografij.

Grillo april logo

Delavnica flamenko ritmike, eksperimentalnega flamenka in kastanjet

Delavnice na temo ritmike, sodobnega flamenka in kastanjet smo organizirali večkrat v zadnjih treh letih, pod drobnogled smo si vzeli različne poglede na flamenko, ritmiko plesalca kot inštrument, sodobnejši pristop k flamenku in kastanjete, ki so ene najbolj znanih pripomočkov v flamenku.

UVOD v plesno sezono 2020